2016-10-14

Polędwiczki w sosie grzybowym

Dzisiaj zapraszam na delikatne polędwiczki w sosie grzybowym, które z pewnością rozpieszczą podniebienia wszystkich mięsożerców oraz miłośników leśnych smakołyków. Duet idealny, który przeplata delikatność, niezwykły aromat oraz smak. Polędwiczki możemy podać z dowolnymi dodatkami: puree ziemniaczanym, pieczywem, ulubioną kaszą lub warzywami. Smacznie polecam :)
Polędwiczki w sosie grzybowym

2016-10-12

Zupa ogórkowa z ziemniakami

Chodziła za mną zupa ogórkowa i w końcu znalazła się na naszym stole :D Bardzo ją lubię, ponieważ przypomina mi smaki domowej kuchni. Zupa jest prosta w przygotowaniu, ale za to pożywna, aromatyczna i bardzo smakowita. Świetnie nas rozgrzała, kiedy zmokliśmy w październikowym deszczu. Czasami prostota zaskakuje. Mój mąż, który nie przepada za zupami stwierdził, że była to najlepsza ogórkowa jaką jadł. Teraz chyba będzie gościć u nas częściej :)
Zupa ogórkowa z ziemniakami

2016-10-11

Złociste polędwiczki drobiowe

Często zajadamy się kubełkami z kawałkami kurczaka kupionymi w znanych sieciach fast food, ale takie kąski możemy przygotować także sami. Takie domowe dadzą nam pewność, że użyte składniki nie będą budziły wątpliwości, a my będziemy świadomi tego co jemy. Bardzo lubię takie delikatne i soczyste kawałki kurczaka w złocistej, chrupiącej i smakowitej panierce. Tym razem postanowiłam przygotować delikatne polędwiczki drobiowe w lekko pikantnej panierce z ziołami. Serdecznie polecam!
Złociste polędwiczki drobiowe

2016-10-08

Pierś z kurczaka w orkiszowej panierce

Dzisiaj zapraszam na zdrowszą wersję obiadowego kotleta, który dostarczy nam sporej dawki błonnika. Pierś z kurczaka otula panierka z ekologicznej mąki oraz prażonych otrębów orkiszowych. Taki kotlet w połączeniu z warzywami to prosty sposób na zdrowie i pożywne danie, które doda nam dobrej energii.
Pierś z kurczaka w orkiszowej panierce